Aula

Aula

De aula is bijzonder. Door de hoogte van 11 meter en de lichtval -96 kleine rampjes rondom- heeft deze een sacrale uitstraling, een eigen besloten intieme sfeer en een heel goede akoestiek. De aula kan zowel voor kleine- als grote groepen worden gebruikt en is zowel voor begrafenis- als crematieplechtigheden geschikt.

De aula is voorzien van moderne audiovisuele apparatuur, waarmee beeld en/of geluidsopnames gemaakt kunnen worden. Ook kunnen er in de plechtigheid presentaties (foto's / films) worden getoond. Daarnaast is er in de aula zowel een orgel als een vleugel beschikbaar. 

De naaste familie kan voorafgaand aan de plechtigheid afzonderlijk worden ontvangen in de familiekamer. De belangstellenden worden apart van de naaste familie ontvangen in de ontvangsthal. In deze ruimte kan voorafgaand aan de plechtigheid ook het condoleanceregister worden getekend.

Vindt de begraving op de Noorderbegraafplaats plaats dan kan vanuit de aula naar het graf worden gelopen. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van een rouwauto maar van een rijdende baar.

Het gebruik van de aula is niet aan een tijdslimiet gebonden. Het uitvaartcentrum staat een dagdeel ter beschikking van de familie. Het afscheid kan in alle rust en dus zonder enige tijdsdruk plaatsvinden.