uitvaartkist

uitvaartkist

Een uitvaartkist uitzoeken is vaak een emotioneel moment, omdat dit het definitieve benadrukt van het overlijden en het afscheid moeten nemen. 

Uitvaartkisten zijn er in diverse uitvoeringen. Het is een persoonlijke keuze die afhankelijk is van uw wensen. Maar de prijs van de uitvaartkist kan ook een belangrijke afweging zijn bij de keuze.

Kleur, vorm, materiaal er zijn veel mogelijkheden. Een massief eiken, vuren of spaanplaat/MDF kist met houten of bijvoorbeeld messing handgrepen. Een friese kapkist, een ecokist of een kist met vlak- of kroondeksel. Maar ook een Joodse- of een zeemanskist hebben wij in ons assortiment. En wij beschikken over een uitgebreide collectie rieten manden. 

Overigens hoeft er niet een kist of mand gebruikt te worden. Ook een lijkwade is een mogelijkheid. De overledene wordt dan in een grote doek gewikkeld; deze is meestal van linnen, katoen of zijde gemaakt. Voor het dragen en het vervoer wordt dan een baarplank gebruikt; dit is een grote plank met een opstaand randje en aan weerszijden handgrepen. 

De nabestaanden of de kinderen kunnen de kist zelf versieren met teksten, tekeningen of een beschildering.
De uitvaartverzorger kan u diverse voorbeelden laten zien.