Kosten

kosten

De kosten van een uitvaart zijn natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Moet het ingetogen of juist uitbundig? Kiest u voor begraven of cremeren? Komen er op de uitvaart veel genodigden of juist een beperkt gezelschap? Worden er wel of geen advertenties geplaatst? Moet er een gedachtenismonument komen of niet? Dat zijn belangrijke factoren die de hoogte van de uitvaartkosten bepalen. 
Is de uitvaart ingetogen van opzet dan vallen de uitvaartkosten uiteraard lager uit.

De kosten van een crematie (excl. asbestemming) bedragen gemiddeld ongeveer € 6.000,- en voor een begrafenis € 7.500,- (excl. monument). Hierin zitten naast de kosten van de uitvaart zelf ook de kosten van het crematorium of de gemeentelijke lasten bij begraven. Deze gemeentelijke lasten kunnen per gemeente sterk verschillen. Kortom aanzienlijke bedragen die niet altijd direct inzichtelijk zijn. 

Voorkom financiele zorg bij uw nabestaanden. Het is een prettige gedachte dat de nabestaanden zich, wanneer het nodig is, niet zorgen hoeven te maken over de kosten van uw uitvaart. Dit kan bijvoorbeeld door het afsluiten van:

  • een uitvaartverzekering
  • een depotstorting