Uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum

Noorderhof is het uitvaartcentrum van Jelsumerhof vereniging. De naam Noorderhof is gekozen omdat het centrum in het noordelijk deel van Leeuwarden en vlak naast de Noorderbegraafplaats ligt. De naam van het uitvaartcentrum is dus niet meer gelijk aan die van de vereniging en het uitvaartbedrijf. Reden hiervoor is dat het uitvaartcentrum niet alleen door de eigen vereniging Jelsumerhof wordt gebruikt, maar ook door collega-uitvaartondernemers. Noorderhof is dus voor een ieder beschikbaar.

Het laatste afscheid geeft een ieder op een heel eigen wijze vorm; heel persoonlijk. Voor een goede verwerking van het verlies is het belangrijk dat goed afscheid genomen kan worden van een dierbare. Uitvaartcentrum Noorderhof wil door een bijzondere accommodatie en dienstverlening te bieden hieraan een bijdrage leveren.

De inrichting van het centrum is gericht op dit goede afscheid. De inrichting is bescheiden en de architectuur is dienstbaar gemaakt aan het gebruik.
In 2014 was Noorderhof genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs (Friese architectuurprijs).
Uitvaartcentrum Noorderhof onderscheidt zich door z’n bijzondere sfeer, rust en ruimtes en is voor een ieder beschikbaar, ongeacht religieuze- of culturele achtergrond.

Noorderhof: een bijzondere lokatie voor een bijzonder afscheid.